Élet-Stílus

Meghalt az instagramnagyi

Csaknem 700 ezer követője volt a rákkal küzdő néninek, aki azzal lett sztár, hogy elhatározta, fityiszt mutat betegségének.

Nagyon szomorúak vagyunk. Betty néni, az Instagram sztárnagymamája elment.

Márciusban írtunk róla: rákbeteg volt; ismertségét annak köszönhette, hogy dédunokája készített egy Instagram-oldalt, eleinte elsősorban a Betty mamát kedvelő barátai számára.

Akkor azt írtuk: több mint 85 ezren szorítanak a néninek, hogy sikerüljön legyőznie a kórt. Most, hogy Betty mama életének utolsó fotói kikerültek az Instagramra, ismét megnéztük, és a követők száma már közel 700 ezres.

Az utolsó posztokban arról számolt be a család, hogy Betty néni alig-alig reagál valamire, majd pedig kitettek egy fotót kedvenc karosszékéről, amelyen már csak a család kutyája fekszik szomorúan.

A csodálatos Betty néni emlékére idézzük fel a legjobb fotókat és videókat az oldalról (a többit itt találja).

Egy héttel ezelőtt még a Rocky zenéjére vonult be, a táblán pedig látható, hogy Betty nagyi „2013 decembere óta rúgja szét a rák seggét”.

A néni rajongói között akadt, aki művészi alkotásokat készített róla:

Nem csoda, hogy megihlette az embereket

Hihetetlen életerővel és humorral felvértezve harcolt a betegség ellen

Nyugodjék békében!

„3 hónappal későbbre tud időpontot adni”

Magyarul is rengeteg rákos küzdelmét lehet nyomon követni a neten, sokuk közülük ugyanúgy hisz a pozitivitás és a vidámság gyógyító erejében – de ha mások kételkednek is a vidámság gyógyhatásában, azt ők is beláthatják, hogy pozitívan, vidáman könnyebb elviselni egy kúrát, egy kezelést, az egész betegséget, mint depressziósan és megtörve.

Persze szuper lenne, ha az egészségügy is okot adna a bizakodásra, de amikor az egyik blog első bejegyzésében azt láthatjuk a mammográfiás vizsgálatra beutalóval érkező naiv páciensnek adott válaszként, hogy „3 hónappal későbbre tud időpontot adni” (a vizsgálatot végző részleg), belátható, hogy a pozitivitás és vidámság elővarázslása nem mindig könnyű. És itt nem lehet nem a készülő és elkészült stadionokra gondolni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik