Belföld

Kunhalmiék az MTVA székháza előtt tüntetnek

Kunhalmi Ágnes MTVA-nál tüntet (kunhalmi ágnes)
Kunhalmi Ágnes MTVA-nál tüntet (kunhalmi ágnes)

Az MSZP nem ért egyet a közszolgálati adók műsorstruktúrájának átalakításával.

Tóbiás József (MSZP):

Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt budapesti elnöke, az Országgyűlés Kulturális bizottságának alelnöke

Mit kíván a magyar nemzet címmel sajtótájékoztatót tart a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda úti székháza előtt 2015. március 14-én.

A politikus a közszolgálati televízió műsorstruktúrájának átalakítása miatt tiltakozott.

 

Mint megírtuk, az új műsorstruktúra március 15-én indul, és ennek úgy tudni, már technikai és pénzügyi akadálya sincs. Lényege, hogy a Duna TV lép majd elő nemzeti főadóvá, az M2-n este a gyerekműsorok után a Petőfi TV adása lesz látható, az M1-ből pedig hírcsatorna lesz, ahol reggel hattól éjfélig egymást követik a híradók és stúdióbeszélgetések.

Propagandagépezetet emlegetett

A politikus szavai szerint a magyar állam által fenntartott közszolgálati média központjában hivatalosan a magyar nyilvánosság objektív köztájékoztatásáért felelős embereknek kellene dolgozniuk. Rámutatott: a közmédia munkatársait a magyar emberek munkája és adóforintjai tartják el, akárcsak az országgyűlési képviselőket vagy a kormány vezetőit, éppen ezért Magyarország ezektől az emberektől nem hazugságot, “nem a kormány és egy párt propagandagépezetét várja el”.

Szavai szerint ugyanakkor az épületben hónapok óta folynak az előkészületek egy minden korábbinál nagyobb fideszes propagandagépezet beindítására. Egy ország nézi végig, ahogy a kormány politikusai és a Fidesz vállalkozói nyíltan háborúznak egymással, “ennek következménye lesz az, amit holnaptól itt elindulni látunk” – mondta.

Kunhalmi Ágnes azt mondta, egyszer mindenkinek döntenie kell arról, hogy mások szolgájaként tekint önmagára, vagy önálló emberként; eszköz akar lenni, akit használnak, vagy azért akar kiállni, ami számára fontos. Magyarország jövőjét nem lehet pusztán alattvalókra és szolgákra építeni – szögezte le a Propeller.hu beszámolója szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik