Belföld

Az ügyészséghez fordul a PM a váci polgármester miatt

Az ellenzéki párt azt szeretné kivizsgáltatni, történt-e hivatali visszaélés, amikor Fördős Attila váci polgármesterszámon kérte a Madách Gimnázium vezetésén az iskola március 15-i budapesti ünnepségtől tervezett távollétét.

A PM tiltakozásának előzmnénye ez volt: a Klik öt váci iskolából 10-10 gyereket akart utaztani a Honvédelmi Minisztérium budapesti rendezvényeire, valamint Orbán Viktor Múzeum kerti beszédére. A Váci Madách Imre Gimnázium petícióban tiltakozott a diákok politikai célokra való felhasználása ellen, a nyílt levelet eddig majdnem hatszázan írták alá. Mint azt a petícióban írták, a tantestület pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken vegyenek részt. Fördős Attila ezek után behívatta a Madách Gimnázium vezetőit, és számon kérte rajtuk a „hazafias nevelést,” megpróbálta kiszedni belőlük, hogy ki fogalmazta a nyílt levelet, majd közölte, hogy többet nem teszi be a lábát a gimnáziumba.

“A PM az ügyészséghez fordul, vizsgálatot kezdeményezünk, hogy tartalmaztak-e a polgármester kijelentései kifejezett fenyegetést, közvetett vagy közvetlen hátrány kilátásba helyezését” – közölte az ellenzéki párt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik