Belföld

Fejmosást kapott a tiltakozó váci gimnázium igazgatója

Az iskola ellenállt annak, hogy diákjait Orbán Viktor március 15-i beszédére kivezényeljék, be is hívatta az igazgatót a polgármester – írja a Kettősmérce című blog.

A Klik öt váci iskolából 10-10, Pest megyéből összesen 250 gyereket buszoztatna a Klik a Honvédelmi Minisztérium budapesti rendezvényeire, valamint Orbán Viktor Múzeum kerti beszédére.

A Váci Madách Imre Gimnázium petícióban tiltakozott a diákok politikai célokra való felhasználása ellen, a nyílt levelet eddig majdnem hatszázan írták alá. Mint azt a petícióban írták, a tantestület pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken vegyenek részt. Elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.

A Kettősmérce szerint a levél megjelenését követően Fördős Attila, Vác Fidesz-KDNP színekben megválasztott polgármestere behívatta a Madách Gimnázium vezetőit, és számon kérte rajtuk a „hazafias nevelést,” megpróbálta kiszedni belőlük, hogy ki fogalmazta a nyílt levelet, majd közölte, hogy többet nem teszi be a lábát a gimnáziumba – tehát ha szavatartó ember, akkor az intézményben végzős fia ballagására sem megy el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik