Belföld

Kínos hibák Orbán Ráhel profiljában

Orbán Viktor lánya angol nyelvű Linkedin-profiljában a Kempinski részlegeit is helytelenül írta, de az sem tiszta, hogy ezek gördülések, avagy zsömlék-e.

Orbán Ráhel az utóbbi időben leginkább azzal hívta ki maga ellen sokak haragját, amikor kijelentette, hogy a közbeszerzéseken oly sikeres férjével saját lábukon állnak, saját erejükből boldogulnak. Jelenleg tanul, a jövőben is fog munkája és családja mellett, korábban 3 évet dolgozott a szállodaiparban és az idegenforgalomban, emellett négy idegen nyelven is beszél.

Ezen kijelentések tükrében különösen előszeretettel csaptak le a miniszterelnök lányának Linkedin-profiljára, amelyben a department (osztály részleg) szót departmennek írta és a role (szerep) helyett roll (többek közt gördít ) kifejezést használta.

Hogy azért a kommentelőknek mi is adjunk némi muníciót, ide másoljuk a MTA SZTAKI különböző lehetséges verzióit a roll szóra: göngyöleg, bankjegyköteg (US AUS), lajstromjegyzék, gép görgő, gördítés, gurítás, gördülés, dülöngélés, filmtekercs, himbálódzás, névjegyzék, orsózás (repülőé), vég (kelme) zsemlye, zsömle, tekercs.

A kedvencünk igeként: merkecol.

A találatért köszönet a Cinknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik