Belföld

EMMI: hangulatkeltés a szakmegszüntetés

egyetem (egyetem)
egyetem (egyetem)

Szerdán elterjedt a hír, hogy több alapszak, köztük a kommunikáció szak is a képzési szerkezet átalakításának áldozata lehet, az államtitkárság szerint nincs erről szó.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Rektori Konferencia illetékes szakbizottságaival folytat egyeztetéseket a felsőoktatási szakok racionalizálásáról – közölte a felsőoktatási államtitkárság szerdán az MTI kérdésére.

 A megbeszéléseken nem kerültek szóba intézményi meghirdetési kérdések, vagyis sem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, sem egyetlen más intézmény neve nem hangzott el – tájékoztattak. Az egyes szakokon igénybe vehető ösztöndíjas helyek száma pedig semmiféle összefüggésben nincs a képzési szerkezet átalakítását célzó egyeztetésekkel, így minden ezzel kapcsolatos híresztelés pusztán hangulatkeltés – írták.

Korábban az eduline.hu arról írt, hogy egy új államtitkári tervezet szerint több alapszakot, köztük a népszerű kommunikációt is megszüntetnék, más képzéseknél pedig az állami ösztöndíjas helyeket törölnék el végleg. Egyetemi forrásaik szerint több népszerű szak 2016-tól csak a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen lenne elérhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik