Belföld

Wittinghoff: Nincsen semmilyen kapcsolatom Simicskával

Budaörs polgármestere Simicska Lajos interjúja előtt adta ki közleményben, hogy véleménye szerint nyilvánosságra kellene hozni az ügynökaktákat.

Én tegnap (vasárnap – a szerk.) majdnem leestem a székről, innentől kezdve le nem mosom magamról, hogy Simicska Lajossal működtem együtt – ezt Wittinghoff Tamás mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Budaörs polgármestere azt állította: még életében nem találkozott a vállalkozóval, aki vasárnap szintén az ügynökakták kérdését dobta be a közbeszédbe egy Mandiner-interjúban, amelyben arra célzott: Orbán Viktor jelenthetett róla.

Ahogyan korábban megírtuk: a Fidesz budaörsi szervezete, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (Pofosz) és öt másik szervezet is nyilvános bocsánatkérésre szólította fel Wittinghoff Tamást, mert a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott képviselő-testületi ülésen „megtagadta” a Fidesz kezdeményezte egyperces tiszteletadást. A Fidesz budaörsi szervezete közölte: a kommunizmus bűneinek tagadása törvényellenes, ezért feljelentést tesznek. Wittinghoff Tamás szerint a Fidesz hiteltelen kérések és álhírek helyett jobban tenné, ha elősegítené a múlt feltárását például az ügynöklisták nyilvánossá tételével, esetleg megakadályozná, hogy egy köztemetőben az 1956-os „ellenforradalmat legyőző hős szovjet katonáknak” emléket állító obeliszk lehessen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik