Belföld

Most a budaörsi polgármester nem állt fel

wittinghoff tamás (wittinghoff tamás)
wittinghoff tamás (wittinghoff tamás)

A Fidesz szerint Wittinghoff Tamás megtagadta az egyperces tiszteletadást a kommunizmus áldozatainak emléknapján, a kerület vezetője csúsztatásnak és hazugságnak nevezte a vádat.

A Fidesz budaörsi szervezete, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége (Pofosz) és öt másik szervezet is nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét, mert a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott képviselő-testületi ülésen „megtagadta” a Fidesz kezdeményezte egyperces tiszteletadást. A szervezetek közleményükben azt írták, hogy a polgármester megakadályozta a megemlékezést. Felszólították Wittinghoffot, hogy mutasson nagyobb érzékenységet mások szenvedése és meghurcoltatása iránt.

A Fidesz budaörsi szervezete ennél továbbment: azt közölték, hogy mivel a kommunizmus bűneinek tagadása törvényellenes, feljelentést tesznek.

Wittinghoff elmondta: sajnálatos, hogy a budaörsi Fidesz csúsztatáson és hazugságon alapuló közleményét a Pofosz készpénznek vette és erre alapozva fogalmazták meg tiltakozásukat. A valóság ezzel szemben az, hogy negyed százada kezdődött közéleti szerepvállalásának épp az volt az oka, hogy mélyen megvetette a szocializmusnak nevezett kádári önkényt, aminél jobban csak a rákosista diktatúrát és a nyilas rémuralmat ítéli el. Szerinte a Fidesz hiteltelen kérések és álhírek helyett jobban tenné, ha elősegítené a múlt feltárását például az ügynöklisták nyilvánossá tételével, esetleg megakadályozná, hogy egy köztemetőben az 1956-os „ellenforradalmat legyőző hős szovjet katonáknak” emléket állító obeliszk lehessen, mert ez tényleg a múlt gyalázása, ezzel kapcsolatban pedig örömmel látná a most tiltakozó szervezetek állásfoglalását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik