Élet-Stílus

Valóra vált a hajléktalanból lett milliomos álma

Az 56 éves győri férfi és párja vasárnap megnyitották első kávézójukat, mellyel rászorulókon segítenek majd.

Amikor két évvel ezelőtt, utolsó pár száz forintját hatos lottóra költötte, Andraschek Lászlónak még fogalma sem volt arról, hogy hamarosan az egész élete megváltozik. Az 56 éves győri férfi, és párja, Anikó, akkor már jó ideje súlyos anyagi problémákkal küzdött: szerény lakásban éltek, árgus szemekkel nézték mire költenek, de a számlákat még így sem tudták fizetni.

“Egy szerdai napon Budapestre indultam, hogy részt vegyek egy továbbképzésen, melyet alkoholbetegeknek tartottak. Mielőtt megvettem a vonatjegyet, kitöltöttem egy lottószelvényt is. Korábban is lottóztam, ha maradt rá pénzem, de sose nyertem semmit” – két évvel ezelőtt így mesélt a tündérmese kezdetéről László az RTL Klubnak.


Kép forrása: RTL Klub

László két évvel ezelőtt mégis megütötte a főnyereményt, és sok százmilliós nyereményt tehetett zsebre. A pár élete azóta teljesen megváltozott: lakásokat, autót, és egy balatoni nyaralót vásárolták, ám még ebben a gondtalan jelenben sem felejtkeztek el arról, honnan indultak néhány évvel ezelőtt. Épp ezért döntöttek úgy, hogy ha már lehetőségük van rá, megvalósítják legnagyobb vágyukat is: kávézót nyitnak, melyben olyan alapítványt működtetnek majd, ami szerencsétlen sorsú, szenvedélybetegeket támogat.

Az álom most vasárnap teljesült be, amikor László és Anikó megnyitotta az üzletet. “A megnyitó is jótékonysági rendezvény” – nyilatkozta Anikó a Blikknek, majd hozzátette, a befolyó pénzt fogyatékos gyerekek támogatására szánják. Az asszony elárulta azt is, a kávézó nem csak a jótékonyság miatt különleges, hanem azért is, mert ez lesz az első hely az országban, ahol csokigyrost lehet majd kapni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik