Belföld

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke várja Orbánt

molnár zsolt (molnár zsolt)
molnár zsolt (molnár zsolt)

A szocialista Molnár Zsolt megerősítette: foglalkozik a kérdéssel a testület, miután az MSZP kérte a helyzet tisztázását.

Megerősítette az Origónak az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke, Molnár Zsolt, hogy a testület foglalkozik az MSZP kezdeményezésével. Az ellenzéki párt szeretné elérni a szakbizottság összehívását Simicska Lajos nagyvállalkozó Orbán Viktor miniszterelnökről tett állításai kapcsán.

Lukács Zoltán, az MSZP alelnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón Simicska Lajos Mandinernek adott interjúját úgy összegezte: a kormányfő volt katonatársa azt állította, hogy Orbán Viktor sorkatonai szolgálatuk alatt jelentett a III/III-as ügyosztálynak, a kommunista belső titkosszolgálatnak.

A szocialisták vizsgálatot folytatnának Magyarország szuverenitásának, függetlenségének és biztonságának biztosítása miatt.

Tobiás József pártelnök a Facebookon azt írta: “Magyarországot nem irányíthatja olyan Miniszterelnök, akit külföldről (jelen esetben Oroszországból) zsarolhatnak. A Simicska interjú miatt új kérdéseket vet fel Paks 30 éves titkosítása, a Putyin barátság és a Keleti nyitás. Ezért kezdeményezzük a Nemzetbiztonsági Bizottság összehívását és Orbán Viktor meghallgatását!”

Molnár Zsolt azt mondta, egyetért Tóbiás József pártelnökkel abban, hogy tisztázni kell a helyzetet. Hozzátette, bízik benne, hogy elmegy az ülésre a miniszterelnök. Megjegyezte: az ülésnek egyelőre még nincs időpontja – írja az Origo.

Hasonló okok miatt indítványozta a nemzetbiztonsági bizottság összehívását a Demokratikus Koalíció és a Jobbik is. A kormányfő, hétfőn személyesen is közölte véleményét az ügyről a Hír24-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik