Belföld

Kirúghatják az MTVA vezérigazgatóját

Ha a köztelevízió egy hét múlva induló struktúraváltása után összeomlik a nézettség, távozhat posztjáról Szabó László Zsolt,az MTVA vezérigazgatója.

A Népszabadság cikke szerint káosz uralkodik egy héttel a struktúraváltás előtt az MTVA-nál. Március 15-én, a nemzeti ünnepen indul az M1-en a hírcsatorna, az alap vezetése minden lehetséges emberi és anyagi erőforrást átcsoportosított a hírosztályra, hogy zökkenőmentesen startoljon a reggel hat órától éjfélig tartó hírfolyam – olvasható a cikkben.

Könnyen elképzelhető, hogy zuhani fog a csatornák nézettsége: az M1 délutáni-esti 200-400 ezres mostani nézettsége egyik napról a másikra zuhanni fog. Az M1 híradó nézettsége átlagosan 350 ezer fő körül van, miközben az RTL Klub és a TV2 híradóira egyenként is egymilliónál több néző kapcsol. A lap úgy tudja, ha eltűnnek a nézők, és ha nem mennek át a szórakoztató műsorokkal együtt a Duna TV-re, akkor biztosan lesz felelősségrevonás az MTVA-nál, ennek során pedig meneszthetik Szabó László Zsolt vezérigazgatót.

“Orbán Viktor számára a Simicska Lajossal folytatott háborúja miatt ugyanis felértékelődött az állami média, a miniszterelnök ma már nem a Hír TV-n és a Magyar Nemzeten, hanem főként az állami médián keresztül akarja eljuttatni a Fidesz és a kormány legfontosabb üzeneteit. De ha nincsenek nézők, akkor fölösleges az MTVA-ba 80 milliárdot beletolni” – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik