Belföld

Mészáros Lőrinc „csiszolja” Budapest ékkövét

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Mészáros Lőrinc)
Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Mészáros Lőrinc)

Valójában titok, hogy kinek, de Felcsút ura épít az ország legdrágább utcájában – írja a Figyelő.

A hetilap egy rejtélyes építkezés kapcsán ír a gellérthegyi Bérc utcáról, történetéről, meg persze az ott élőkről. Ők havonta fizetnek milliós lakás- és többmilliós házbérleti díjat csak azért, hogy a Budapest ékkövének titulált környezetben élhessenek. Itt a Bentley, a Maserati, a páncélozott Guard Mercedes, a százmilliós oldtimer megszokott. Az már kevésbé, hogy valaki saját házat tudjon felhúzni.

A környéken egyébként aranyáron mért telkekből tavaly még három állt üresen, a főváros azonban eladta a birtokában lévőt. A hetilap az ügylet több körülményét is furcsállja. Egyrészt azt, hogy az egész ország talán egyik legkülönlegesebb telkét miként szerezhette meg „potom áron”, 376 millió forintért, valódi verseny nélkül egy nagykőrösi bejegyzésű cég, amelynek „valódi tulajdonosa offshore hátterű cégek mögé bújt el”.

Ez és az értékarányosság mellett az is kérdés, miként lehet építkezni egy korábban közparkként funkcionáló UNESCO világörökségi területen. A Figyelő szerint nem biztos, hogy a történet véget ért, hiszen több olyan törvényességi aggály is felbukkant a telek értékesítésénél, amely miatt az adásvétel akár érvényét is veszítheti. Az ügyben jelenleg egyetlen dolog biztos, hogy a budai zsákutcában a rejtélyes építtetőnek Mészáros Lőrinc húzza fel a házat. A felcsúti polgármester vállalata tavaly októberben kezdte meg a munkát, miután az önkormányzati választások után kiadták a családi házra, lakóingatlan építésére szóló engedélyt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik