Belföld

Június 20-tól járhatnak a vonatok az esztergomi vonalon

A nyári menetrend-módosítás idején, június 20-án indulhatnak újra a személyvonatok az Esztergom-Budapest-vasútvonal főváros és Pilisvörösvár közötti szakaszán.

Kapcsolódó cikkek

A pontos dátumot a MÁV ugyan nem nevezte meg, de a Népszabadság információi szerint június 20-ától közlkekedhetnek a vonatok a szóban forgó 14 kilométeren. A személyszállítás megindulását eredetileg 2014 tavaszára tervezték, majd elhalasztották nyolc hónappal, biztonsági okokból. A mostani már a legfrissebb dátum. Az újabb halasztásnak az az oka, hogy nem készültek el a fénysorompók és biztosítóberendezések. 

Hiányosságok továbbra is lesznek a nyár elejétől üzemelő vonalon. Nem végeztek az állomásépületek, illetve a tér- és peronvilágítás felújításával. Továbbra is tervbe van véve az esztergoni vonal villamosítása, ehhez szükség van a márciusban megjelenő közbeszerzési eljárás megindítására. 

A vonalon az átadása után is lesznek olyan időszakok, amikor továbbra is pótlóbuszok helyettesítik a vonatokat. Mindez pedig azért lesz így, mert hétvégenként telepítik majd a villamosításhoz szükséges felsővezetékeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik