Belföld

Juhász nem ment el Deutsch drogperére

Nem kapta meg az idézést, noha ő beszélt a fideszes politikus állítólagos kábítószer-fogyasztásáról. Fellebbezni fog.

Bármiféle visszhang nélkül, teljes csendben zajlott le az elsőfokú tárgyalás az Együtt politikusa, Juhász Péter, valamint a fideszes Deutsch Tamás közt – írja a Cink. Az ügy azzal kezdődött, hogy a kormánypárt tavaly kommunikációs húzásként bedobta, hogy kötelezővé teszik az iskolások, politikusok és újságírók drogtesztjét, erre Deutsch egy interjúban azt mondta: ő soha életében nem fogyasztott semmilyen kábítószert, mert gyerekkorában látott egy NSZK filmet, amiben drogtól hánytak, ő pedig irtózik a hányástól.

Juhász erre azzal vágott vissza, hogy tanúkkal tudja bizonyítani: Deutsch igenis drogozott, a fideszes politikus pedig lehetőséget adott a bizonyításra, ugyanis beperelte Juhászt. Ezután amilyen nagy dérrel-dúrral zajlott a Juhász-Deutsch csörte, annyira titokban került sor magára a tárgyalásra, ráadásul az alperes nélkül.

Juhász Péter a Cinknek elmondta: ő is utólag, véletlenül tudta meg, hogy egyáltalán volt tárgyalás, egy ügyvéd ejtett szót róla, hogy látta a bíróságon a kiírást. Azt mondta, nem kapott kézhez semmilyen idézést, valószínűleg azért, mert nemrég elköltözött, küldeményei pedig még a korábbi lakásba érkeznek. Ennek ellenére azt mondta, beleáll a perbe, fellebbez és az ígért tanúkat is fel fogja vonultatni.

Ez pedig Deutsch verziója:

Ezek az átkozott főbérlők… Nem volt “nagy titok”. Teljesen normál polgári per – ő kérte, hogy pereljek, én csak az ő Buzáné Fábri Évája voltam (tudod, az Önök kérték klasszikussá vált szerkesztője) –, megvolt a tárgyalás, és a “szabályszerűen átvett idézés” ellenére – ez a biróság megállapítása – sem ő, sem jogi képviselője nem jelent meg. A keresetemnek így maradéktalanul helyt adott a biróság. Tudod, úgy vagyok ezzel a “dajcs egy drogos” kontenttel, mint Királyhegyi Pál volt a munkaszolgálattal, amikor két év után belerúgott egy német katona, beleesett az épp ásott gödörbe és azt mondta: – Na tudja mit? Most lett elegem az egészből. Szóval nekem Juhász vádaskodásánál lett elegem az egészből, nem érdekel az ügy kapcsán a média-cicaharc, igazam van, papírom is lesz róla (ld. Lech Walesa bejelentését 1980. augusztus 31-én, amikor aláírtak a komcsikkal a megállapodást, aminek az első pontja a szabad szakszervezet alapítás jogáról szólt: “Győztünk, és papírunk is van róla!”).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik