Belföld

Felmondási hullám jöhet a Simicska-birodalomban

A médiumok dolgozói figyelik, hogy Simicska valóban a Fidesz és Orbán ellen hangolja-e a médiumokat, mert akkor ők is felállnak – írja a Népszabadság.

A Hír TV öklének tartott Célpont szerkesztőségének távozása után pattanásig feszült a helyzet a Hír TV-nél és a Magyar Nemzetnél. A tulajdonos, Simicska Lajos nyilvános megszégyenítése még azoknak a kollégáknak egy részét is elbizonytalanította, akik azt gondolták, hogy a február 6-i viharos távozássorozat után konszolidálódik a helyzet a hírcsatornánál és a Magyar Nemzetnél is – mondta a Népszabadságnak a Hír TV egyik munkatársa, aki több mint egy évtizede dolgozik a csatornánál.

Hírtévés forrás szerint az ott dolgozó kollégák túlnyomó többsége elkötelezett jobboldali gondolkodású, s nyíltan vállalja, hogy a Fidesz szavazója. Egymás között sokan azt mondják, addig maradnak, amíg nem változik a csatorna irányvonala, de ha Simicska Lajos az új tulajdonoson, Fonyó Károlyon keresztül azt rendelné el, hogy támadni kell a Fideszt és Orbánt, akkor azonnal felállnak.

A Magyar Nemzetnél is feszültséget teremtett, hogy D. Horváth Gábor főszerkesztő menesztette Fehér Bélát, aki eddig a szombati mellékletet, a Magazint szerkesztette, s negyven évet húzott le a lapnál.

Mint azt csütörtökön megírtuk, a stáb eredetileg nem felmondásnak szánta a videót, de a közzététel után már nem volt visszaút, Simicska Lajos tombolt: dzsungelharcos vagyok, a kamerák előtt foglak szétverni – mondta egyiküknek telefonon.

Mióta a Célpont közzétette az igencsak megosztó videót, az internet azt találgatja: már várják az asztalok a csapatot az MTVA-nál? Kisberk Szabolcs szerint nincsen szó arról, hogy előre lezsírozták volna az átmenetet a köztévéhez. „Mióta közzétettük a videót, több megkeresés, ajánlat is érkezett hozzánk, ezekről azonban még nem szeretnék beszélni. Egyelőre még nem döntöttünk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik