Belföld

Bencsik Veszprémről: Az újgazdag hivalkodás felháborította az embereket

A Demokrata főszerkesztője, aki a Békemeneteken az első sorban vitte a transzparenst, jegyzetében a fideszes újgazdagokat ostorozza.

A Demokrata eheti számában megjelent írásban Bencsik Orbán Viktor egyszerű életmódját állította szembe az újdazdagok rongyrázásával. Mint írta: “Az ötgyermekes miniszterelnök évek óta ilyen kisbusszal jár, mert abban a családja is elfér. Nem pedig sofőrös limuzinnal, pedig megengedhetné magának”, hozzáteszi: csak a miniszterelnökről tudják az emberek, hogy nem kedveli a fényűzést, egyes “fideszes újgazdagok” azonban hivalkodnak javaikkal.

Véleménye szerint a veszprémi időközi választás kudarca az emiatt érzett felháborodásban is keresendő, emiatt “otthon maradtak az aktivisták, a nyugdíjas talpasok és a többiek”.

A jobboldali médiamunkás katasztrófálisnak látja a magyar közállapotokat. Értékelése szerint “az emberek szégyenletesen alacsony bérért dolgoznak, az átlagnyugdíjak nem érik el a társadalmi létminimumot, ezért nagyon sok család engedte el külföldre a fiataljait, hogy végre normálisan keressenek“. Bencsik egy olyan országról ír, ahol haldokolnak a könyvesboltok, ahol “tömegek tolonganak egy-egy nagyobb árleszállítási akció meghirdetésekor”.

M1: elégtelen

Bencsik nem elégedett a köztvévé teljesítményével sem. “Vasárnap este nyolckor az M1 televízió híradója, amikor a kereskedelmi csatornákon már a veszprémi választás eredményét 80 százalékos feldolgozottságnál ismertették, nem mondott semmit. Semmit. Csak mellébeszélt. Mi volt ez? Gyávaság? Szolgalelkűség?” – kérdezi. A Demokrata főszerkesztője úgy látja: a jobboldalnak szüksége volt a veszprémi vereségre. “Most meg lehet állni, helyre lehet hozni a hibákat, mert összességében nagyszerű dolgokat cselekszünk” – összegez jegyzetében Bencsik András.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik