Belföld

A hétvégén visszatér a fagy

hideg (hideg, )
hideg (hideg, )

Pénteken még kisüthet a nap, és meleg idő is várható, de szombaton és vasárnap eshet az eső, és éjszaka már jönnek a mínuszok.

Pénteken általában erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de helyenként – főleg a Nyugat-Dunántúlon, és főként a nap első felében – még hosszabb időre is kisüt a nap. Napközben az Északi-középhegység térségében fordulhat elő szitálás, illetve estétől dél felől egyre több helyen alakulhat ki kisebb eső, zápor. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között várható. Késő estére 3, 8 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a Dunántúlon változóan felhős idő várható, másutt közepesen és erősen felhős területek egyaránt lehetnek. Elsősorban a déli megyékben fordulhat elő néhol kisebb eső. Az északi szél helyenként megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul.

Vasárnap gomolyfelhős idő várható több órás napsütéssel, csupán estefelé növekszik meg a felhőzet és ekkortól északon néhol kisebb eső is előfordulhat. Az élénk déli szelet a Dunántúlon erős széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 14 fok között alakul.

Hétfőn nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan eső előfordulhat. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél megélénkül, olykor megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7, 11 fok között alakul.

Kedden kevés gomolyfelhő, sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Az erős északnyugati szelet északkelet és délnyugat kivételével viharos széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik