Belföld

Viharos széllökések lehetnek

Csütörtökön estefelé szakadozhat fel a felhőzet, de hideg nem lesz, a fagy is csak péntek éjszaka térhet vissza. A hétvégén sem várható zavartalan napsütés.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd estétől a Nyugat-Dunántúlon már felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet. Több helyen – legnagyobb eséllyel az ország középső harmadán – várható eső, zápor, de délután lassan csökken az esély a csapadékra. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon erős, nyugaton eleinte néhol viharos lökések kísérik, majd délután fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között várható, a Dunántúlon lesz a hűvösebb. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken időként elvékonyodik a felhőzet, de sok lesz az alacsonyszintű felhő, csak átmeneti időszakokra süthet ki a nap. Elszórtan – nagyobb eséllyel keleten – fordulhat elő eső. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Szombaton nyugaton szakadozott felhőzet, keleten az erősen felhős ég lesz a jellemző. Elszórtan, főként délen és keleten lehet kisebb eső. Az északi szél többfelé megélénkül, nyugaton meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és 5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Vasárnap átmenetileg vékonyodik, majd ismét megvastagszik a felhőzet. Elszórtan, elsősorban keleten valószínű kisebb eső. A déli szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik