Belföld

Bevásárlókocsis gyerekszállítás: íme, az orvos, aki kitalálta

A szegedi gyermekklinika egyik orvosa találta ki, hogy bevásárlókocsiban szállítsák a gyerekeket a kórházban. Szerinte a módszert ma is szívesen alkalmazzák.

Ahogy arról a Hír24 is hírt adott, a szegedi gyermekklinikán matraccal kitömött bevásárlókocsikban szállítják az öt év alatti gyermekeket. A jelenséget Facskó Andrea, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ megbízott elnöke is megerősítette. Előkerült a Facebookon viszont az az orvos, aki a módszert kitalálta, és aki 44 évig dolgozott a gyermekklinikán, jórészt altatóorvosként. Dr. Praefort László maga vezette be a szállítási módszert a gyerekklinikán, írja a 444.hu.

“A gyermekszállító bevásárlókocsit én vezettem be 1998-ban (addig ölben, “fülüknél-farkuknál” fogva vittük-hoztuk a betegeket az épületen belül az osztályok és a műtő között). A Penny Market cégtől (ez itt a reklám helye!) 5 kocsit kaptunk, így több klinikára is jutott belőlük. A kocsikat felszereltük infúziós állvánnyal, oxigénpalackkal, kézi lélegeztető és kézi váladékszívó eszközzel a – sok esetben súlyos állapotban lévő – betegek biztonságos szállítása érdekében. Ez akkor – és sajnos még ma is – ritkaságszámba ment / megy Magyarországon, azóta is szívesen használják a klinikákon. Szegény ember vízzel főz, de attól még lehet jó a főztje” – írja posztjában az orvos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik