Belföld

Bevásárlókocsiban tolják a gyerekeket a kórházban

bevásárlókocsi kórház (bevásárlókocsi)
bevásárlókocsi kórház (bevásárlókocsi)

A szegedi klinikai központ vezetője szerint a kényszer szülte a megoldást, de legalább biztonságos.

Bejárta az internetet az a fotó, ami azt örökíti meg, hogy fém bevásárlókocsiban tartják a gyerekeket egy kórházban. Az ágyneműről leolvasható: a kép Szegeden készült – a Délmagyarország ezért a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központhoz fordult. Facskó Andrea megbízott elnök elmondta: jó ideje kénytelenek ezt a módszert használni a gyerekklinikán a 0-5 év közti gyerekek épületen belüli szállításához. Sokáig kézben cipelték az altatott vagy más okból hordozásra szoruló kicsiket, ez a megoldás annál jóval biztonságosabb.

A felnőtthordágyak a gyermekklinikán nem használhatóak, egyrészt az ajtók mérete miatt, másrészt nem praktikusak a gyermekek számára. Speciális gyermekszállító eszköz viszont alig van forgalomban, ami pedig kapható, az nagyon drága. Hosszú távon persze be akarnak szerezni ilyeneket, mert a bevásárlókocsi nem jó megoldás, de átmenetileg ez tűnik a legbiztonságosabbnak.

A bevásárlókocsik megfelelnek a kórházhigiénés szabályoknak, tisztítva, fertőtlenítve vannak, az ágyneműt ugyanúgy cserélik bennük, mint a kórházi ágyak esetében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik