Belföld

Idegen halottat temettek a megváltott sírba

Bár a Nagy család 25 évre megváltotta családtagjai nyughelyét, tavaly novemberben eltűnt sírkő és egy idegen halott fogadta lányukat a piliscsabai temetőben.

A 65 éves Nagy Sándorné 2005-ben 25 évre megváltotta szülei kettős nyughelyét a piliscsabai temetőben. A nyugdíjas és férje Újszilvásra költöztek, a sírhelyet lányuk látogatta, akit tavaly novemberben sokkoló látvány fogadott: nagyszülei sírhelyét megszüntették, új halottat temettek a helyére – írja a Bors.

A család levélben fordult a temető üzemeltetőjéhez, ahonnan azt a tájékoztatást kapták: a temetői könyvben nem szerepelt a sírhely megváltása, ezért szüntették meg a szülők sírját. A Nagy család a piliscsabai polgármesteri hivatalban a sírhely megváltásakor kifizette ennek díját, ezért onnan is információt kértek, hiába.

Virág Ottó, a Szigü Temetkezés cégcsoport munkatársa a lapnak elmondta: 2011-ben vették át a temető üzemeltetését egy másik cégtől. „A temetési könyv szerint lejárt a sírhely megváltása, és mivel nem tudtunk rokonokról, így kerülhetett sor a felültemetésre. Annak ellenére, hogy vétlenek vagyunk, felajánljuk, hogy elvégezzük az exhumálást és visszaállítjuk a régi sírkövet is. Mindezt a saját költségünkön” – tette hozzá.

A polgármesteri hivatalban a Borsnak elmondták: az előző üzemeltető a vétkes, jelenleg is perben állnak a céggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik