Belföld

Bencsik János újra figyelmezteti a Fideszt

bencsik jános (bencsik jános)
bencsik jános (bencsik jános)

Ismét saját, korábban megfogalmazott, a kormánypártot és a kormány munkáját bíráló, figyelmeztető szavait ajánlja pártja figyelmébe Bencsik János fideszes képviselő a veszprémi időközi választás eredménye kapcsán.

Bencsik januárban 22 pontban tette közzé, mi nem tetszik neki a kormány politikájában. Most újra azt állítja, ha nem folytat a kormány társadalmi párbeszédet, ha nem hallgatja meg az emberek véleményét, “akkor bizonyosan – társadalmi vonatkozásban is – forró nyár és ősz elé nézünk”. Facebook-oldalán más, újévkor írt gondolatait is felidézi. Például azt, hogy “amennyiben a biztató szavakat nem fogják követni biztató cselekedetek, illetve a szavak és a tettek egysége nem fog markánsan megmutatkozni, úgy az esztendő közepére ismét felerősödhetnek a társadalmi megmozdulások”.

A volt tatabányai polgármester és egykori energiaügyi államtitkár többször is szembement pártja döntéseivel. Decemberben nem szavazott meg több törvényjavaslatot, így például a vasárnapi zárva tartást sem. Ezekért a “húzásaiért” 300 ezer forintos büntetést kapott a Fidesz-frakciótól. Január közepén az útdíj ellen fogalmazott meg markáns véleményt.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik