Belföld

PiS: Orbán nagyon is találkozni akart Kaczynskival

A Miniszterelnöki sajtóiroda szerint Orbán tervei között nem szerepelt a lengyel államfői vizit. Kaczynski pártja másképp emlékszik.

Ahogyan tegnap megírtuk: Jaroslaw Kaczynski lengyel államfő nem volt hajlandó találkozni a Varsóba látogató magyar miniszterelnökkel. A sajtóban megjelent híresztelések kapcsán fontos leszögezni, hogy sem a Miniszterelnökség, sem Orbán Viktor miniszterelnök nem tervezett és nem is kezdeményezett a mai napra találkozót Jaroslaw Kaczynski pártelnökkel Varsóban – közölte a Hír24-gyel Havasi Bertalan,a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Valaki hazudik

Az Index viszont megtalálta az államfő pártjának, a nemzeti konzervatív Jog és Igazságosság (PiS) pártjának közleményét, amelynek teljes fordítását közlik is. Ebben a PiS egyértelműen leszögezi: Orbán Viktor találkozót kért Kaczynskitól, ő azonban határozottan visszautasította azt. A közlemény szerint „a magyar miniszterelnök környezetéből érkezett a meghívás egy találkozóra Jarosław Kaczyński számára”, aki azonban visszautasította azt, mivel szerinte jelen politikai helyzetben annak nem lett volna értelme.

A portál azt szeretné megtudni a Miniszterelnökségtől: ki téved?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik