Belföld

Déli pályaudvar: nem kezdték el az alagút felújítását

alagut(210x140).jpg (alagút)
alagut(210x140).jpg (alagút)

Ma mutatták volna be a Déli pályaudvarhoz vezető alagút felújítását végző kivitelezőt. A MÁV lefújta a sajtótájékoztatót.

Lőcsei Virág, a MÁV szóvivője elmondta: a társaság később tájékoztat a kivitelezésre kiírt pályázat nyerteséről, ahogyan arról is, miért fújták le a sajtótájékoztatót.

A MÁV utolsó, két nappal ezelőtti tájékoztatása a mai napot, február 20-át jelölte meg a felújítási munkálatok várható kezdési időpontjaként, hozzátéve: a helyreállítás várható befejezése – csapadék- és fagymentes időjárási viszonyok mellett – március közepe. Az ideiglenes helyreállítás keretében az alagút feletti területet tehermentesítik, stabilizálják a rézsűt, megoldják a vízelvezetést, valamint eltávolítják a sérült falazati elemeket. Ezt követően történhet meg az eredeti forgalmi rend visszaállítása a Déli pályaudvaron – közölte a vállalat tegnapelőtt. A végleges helyreállítási munkálatok – a pályáztatást követően – a második negyedévtől várhatók

A Déli pályaudvarhoz vezető alagút fölött januárban megcsúszott a talaj, előbb csak egy sínpárt zártak le, majd a teljes pályaudvart. A legutolsó információk szerint a problémát a gazolásra az alagúthoz kivezényelt közmunkások okozhatták, akik túlirtották a növényzetet.

A lezárt pályaudvarról képriportban számoltunk be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik