Belföld

Ezért hallgat Simicskáról az MSZP

Simicska Lajos (Simicska Lajos)
Simicska Lajos (Simicska Lajos)

Az ellenzéki párt szeretné megkörnyékezni a nagyvállalkozót – állítja a PestiSrácok.hu annak ellenére, hogy ezt az MSZP elnöke cáfolta.

A portálnak – névtelen szocialista forrásai – azt állították, hogy Simicska-ügyben a párt vezetése hírzárlatot rendelt el, Puch László pedig azt a felkérést kapta, hogy vegye fel a kapcsolatot a nagyvállalkozóval. Az informátorok szerint az MSZP-ben jelzésértékűnek tartják, hogy a botrány kirobbanása előtt Simicska Lajos a Népszavában beszélt először a totálissá váló médiaháborúról.

Az egyik szocialista forrás szerint közvetetten számos ponton összeér Puch és Simicska gazdasági holdudvara. A PestiSrácok.hu szerint a Puch-Simicska tengelyről beszélt 2011. május 26-án Varjú László, a DK politikusa is az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, amikor azt mondta: „Elege van abból, hogy a Fidesz és az MSZP informális pénztárnokai együttműködnek gazdasági ügyekben.”

Az MSZP elnöke a portálnak cáfolta, hogy ő hírzárlatot rendelt volna el a párttagoknak. “Azért nem nyilatkozunk a Simicska-Orbán háborúról, mert az országban ennél sokkal nagyobb problémák, tragédiák is vannak, másrészt a múlt hét pénteket én a sajtószabadság fekete napjának tartom” – mondta Tóbiás József.

A PestiSrácok.hu-nak egy másik, névtelenséget kérő vezető szocialista annyit mondott, “egyfelől valóban idegen az MSZP-től más pártok életébe való beavatkozás, és az igazságosztó szerepében sem szeretnének tetszelegni, ugyanakkor nem elhanyagolható, hogy Simicska Lajos és Puch László régebbről ismerik egymást”. A portál kereste Puch Lászlót is, de hiába.

A PestiSrácok.hu kiadója ezer szálon kötődik Széles Gábor Magyar Hírlapjához, amelynek egykori főszerkesztője, Stefka István lett a lapigazgató. Huth Gergely felelős szerkesztő cége pedig több megbízást is kapott a kormánytól, illetve a Fidesz-frakciótól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik