Belföld

Magyarul is elköszönt Goodfriend

A Twitteren köszönte meg barátainak a szívmelengető búcsúszavakat, majd ő is búcsút mondott.

„Barátaim, nem is hivatalnokként, hanem személyesen hatódtam meg a meleg hangú búcsúüzenetektől. Megtiszteltetés, hogy veletek lehettem. Köszönöm„ – írta. Majd magyarul hozzátette: „viszontlátásra.”

Az amerikai nagykövetség a héten erősítette meg a nol.hu információját André Goodfriend távozásáról. A lap szerint a döntésnek nincs köze ahhoz, hogy az amerikai ügyvivő az utóbbi hónapokban a kitiltási botrány miatt nyílt konfliktusba keveredett a magyar kormánnyal, mivel családi okok húzodnak az elutazása mögött.

Goodfriend az előző nagykövet, Eleni Tsakopoulos Kounalakis távozása után dolgozott ideiglenes ügyvivőként. Az Egyesült Államok új budapesti nagykövete, Colleen Bell januárban foglalta el az állomáshelyét.

Az ügyvivő a kitiltási botrány után a hazai belpolitikai élet egyik főszereplője lett. Vida Ildikó NAV-elnök feljelentést is tett ellene, mert állítása szerint megrágalmazta. A kabinet szerette volna elérni, hogy Goodfriend bíróság előtt bizonyítsa a kitiltási botránnyal kapcsolatos vádakat, ehhez pedig mondjon le diplomáciai mentességéről. Mivel ehhez az Egyesült Államok nem járult hozzá, az ügy le is zárult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik