Belföld

Veress-ügy: Olvashatatlan bizonyítékkal állt elő a Fidesz

A párt honlapján tett közzé egy elmosódott - 3 kilogrammos csomagra vonatkozó - tértivevényt, illetve egy aláírás nélküli, digitális levelet.

Folyatatódik a Veress-ügy, amelynek állomásairól mi is hírt adtunk. A Fidesz ezúttal honlapján tett közzé bizonyítékokat, például ezt a fotót egy tértivevényről:

 
Fotó: fidesz.hu 

Magyarázatuk szerint 2012. március 1-én többek között tagdíjfizetési hátralék miatt zárták ki soraikból Veresst. “Veress Áron az ifjúsági tagozat elnöke volt, de mivel tagsági viszonya megszűnt, ezért minden további intézkedése jogszerűtlen, amit Fidesz tagként, vagy az Ifjúsági Tagozat elnökeként tett, vagy mondott, a Fidesz tudta nélkül történt” – írják. “Természetesen rendelkezésünkre áll az a belső levelezés is, ami a III. kerületi munkatársunk és a Fidesz Központi Hivatala között történt, amiben több más tag mellett kérik Veress Áron kizárását” – fogalmaznak, ám a belső levelezést nem hozták nyilvánosságra. Nemúgy, mint a III. kerületi csoportelnök Bús Balázs felszólító levelét, illetve a tértivevényt, ami szerintük igazolja, hogy postán feladták.

Bús Balázs online felületen közzétett levelén aláírás nincsen, a tértivevény pecsétjén pedig 3 kilogrammos súly szerepel, ami meglepő egy szimpla levél esetében.

A Fidesz ifjúsági tagozatának elnökét a Keleti pályaudvaron kapták el a rendőrök, mivel hamis pénzt akart eladni egy férfinak. Veress még menekült is, lakásán pedig 30 ezer euró értékben találtak hamis pénzt.

A Fidesz már a botrány kirobbanása után közölte: Veress 2012 óta nem tagja a pártnak. Ahogyan korábban megírtuk, ennek ellentmondani látszik, hogy a Fidesz honlapján például 2013. március 23-i dátummal az Idjúsági Tagozat vezetőjeként szerepel Veress és az is gyanúra ad okot, hogy a Konrad Anenauer Stiftung honlapján is a párt tagjaként nevezik meg. A Zalaegerszegi 7 Nap című kiadvány pedig 2014. december 12-ei dátummal azonosította Veresst az ifjúsági pártszervezet vezetőjeként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik