Belföld

Rogán: a Fidesz támogatná a kikötői boltok zárva tartásáról szóló javaslatot

A párt frakcióvezetője szerint ha az MSZP és a Demokratikus Koalíció azt javasolja, hogy a kikötőkben lévő boltok legyenek vasárnap zárva, azt "mi támogatni fogjuk".

Rogán Antal ezt a jegybankban tartott sajtótájékoztatón mondta csütörtökön. Hozzátette: eddig azt hitte, Gyurcsány Ferenc pártja és az MSZP azt szeretné, hogy minden bolt legyen nyitva vasárnap.

A Demokratikus Koalíció szóvivője a párt csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelte: az egyes boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló rendelet azért születhetett meg, hogy az Orbán Viktornak kedves rokonok, vállalkozók, barátok gazdagodhassanak.
Az Együtt azt közölte: a rendelettervezet, amely szerint a vasárnapi kötelező zárva tartás ellenére is nyitva lehetnek a kikötőben lévő boltok, Orbán Viktor vejére szabva született.

Ahogyan korábban megírtuk: a közelmúltban Orbán Ráhel férje vette meg a keszthelyi jachtkikötőt. Mai sajtóhírek szerint egy nemsokára a kormány elé kerülő javaslatban az szerepel, hogy a személykikötőkben lévő élelmiszerboltok továbbra is nyitva tarthatnak vasárnaponként. A keszthelyi kikötő értéke ugrásszerűen megnőne, ha ott vasárnap is nyitva tartó kiskereskedelmi egységet is fel lehet húzni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik