Belföld

Felbolydult az ellenzék a fideszes pénzhamisítás hírére

Keleti pályaudvar (Keleti pályaudvar)
Keleti pályaudvar (Keleti pályaudvar)

Zajlik az élet a Keletiben – egyik nap Rogán szólal fel a pályaudvaron a menekültek ellen, másnap kiderül, hogy a kormánypárt ifjúsági elnöke bukott le ugyanott hamis euróköteggel. Reagálások.

A Magyar Liberális Párt szerint a Fidesznek még a Keleti pályaudvaron is inkább saját bűnügyeivel kellene foglalkoznia ellenségkép kreálása helyett. A Liberálisok emlékeztetnek: míg az „ingatlanzsonglőr” Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető kedden a Keletiben tartott sajtótájékoztatót a bevándorlók ellen, szerdára kiderült, hogy ugyanott a kormánypárt ifjúsági tagozatának elnöke, Veress Áron hamis pénzt próbált rásózni egy férfira, összesen mintegy kilencmillió forint értékben, amit állítólag egy moldáv férfitól kapott.

Rogánnak inkább azt kellene megmagyaráznia, hogy miért adott el kedvezményesen több Keleti pályaudvar árával felérő ingatlant és hogyan történhet meg, hogy a párt ifjúsági tagozatának elnöke hamis euróbankjegyekkel üzérkedik – írják a Liberálisok. Egyben felszólítják Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy kezdje el a Fideszről folyamatosan kiderülő korrupciós ügyek kivizsgálását.

A Demokratikus Koalíció szóvivője, Gréczy Zsolt azt írta, pártját nem lepte meg az eset, a DK úgy látja, hogy a Fidesz egy bűnszövetkezet, ahol a bűncselekménnyel gyanúsított ifjúsági vezető igyekezett felnőni korrupt főnökeihez. A DK reméli, hogy ez az első lépés ahhoz, hogy a bűnüldöző szervek ne csak a kishalak, hanem a nagyok – Orbán, Lázár, Rogán, Mészáros, Habony és társaik – után is hajlandóak lesznek nyomozni.

Szél Bernadett, az LMP társelnöke Facebook-oldalánezt írta: “…úgy látszik beérett a fideszes utánpótlás-nevelés, ha ma már – ahogy a Fidesz állítja – nem is a Fideszben kamatozik a tudás. A minta a Fidesz Ifjúsági Tagozatának egykori vezetője számára mindenesetre már 2012 előtt is adott volt: akár magánakcióról van szó, akár a pártfinanszírozás egy eddig nem ismert módjáról, az öreg politikusok jól kitaníthatták utódaikat.”

 

A Jobbik ifjúsági tagozatának elnöke és az MSZP egyik elnökségi tagja sajtótájékoztatót hirdetett az üggyel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik