Belföld

Pénzt és plusz területet kap az Állatkert

Huszonötmilliárd forintot ad a kormány a Fővárosi Állat- és Növénykertnek, ami újabb területeket is kap a MÁV-tól. A Fővárosi Nagycirkusz azonban gondban lehet.

Az idei évtől 25 milliárddal stafírungozza ki a kormány az állatkertet, amely a Városliget átalakítását célzó Liget Budapest projekten belül kapja ezt a támogatást a Pannon Park kialakításáról szóló tervekre – írja a hvg.hu a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat alapján. A MÁV több földrészletet ad majd át az állatkertnek, az erre vonatkozó előterjesztést és ütemtervet a határozat szerint a nemzeti fejlesztési miniszternek kell elkészítenie azonnali határidővel. Elköltöztetik az 1991 óta a városligeti Varannó utcában működő Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek Országos Toxikológiai Intézetét is, elhelyezéséről az igazságügyi és nemzeti fejlesztési miniszter dönthet.

“Az Orbán Viktor által szignózott határozat emellett felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy készítsen előterjesztést a Fővárosi Nagycirkusz helyzetének rendezése érdekében. Az a dokumentumból nem derül ki, mi lehet a gond a cirkusszal, és pontosabban miért van szükség a helyzetének rendezésére” – olvasható a cikkben.

Korábban megírtuk: a 25 milliárd forint az Állatkert új területe, a Pannon Park létrehozására kell. A terv 2019-ig valósulna meg, végrehajtásának részleteiről jelentek meg most újabb információk a Magyar Közlönyben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik