Belföld

Üzent a Magyar Nemzet: senki sem kért a laptól fordulatot

"Nem fordult hozzám senki olyan kéréssel, hogy a Magyar Nemzet 180 fokkal változtasson irányvonalán, vagy hogy bármiben is változtasson az értékrendjén" - írja a lap új főszerkesztője.

D. Horváth Gábor az újság hétfői számában azt írja, nem áll szándékában változtatni a Magyar Nemzet irányultságán, és a szerkesztőséggel együtt ragaszkodik a lap értékeihez. “Társadalmi problémákra érzékeny, izgalmas lapot fogunk szerkeszteni” – ígéri.

A Magyar Nemzet hétfői számában nem szólal meg Simicska Lajos, hanem más lapoknak adott nyilatkozatát idézik. A Népszavának nyilatkozva azt mondta, ne kért Orbán Viktor személyére vonatkozó kritikát, mert – ahogy fogalmaz – “számomra a család szent, a sajátom is és a másoké is”. Állítása szerint bírálata a kormányfő politikájára és az őt körbevevő  tanácsadókra vonatkozik, nem a miniszterelnökre. Az ellenzéki újság úgy tudja, Simicska az egyik fő problémát Habony Árpád működésében látja.

Pénteken Bayer Zsolt a Hír24-nek nyilatkozott úgy, hogy biztos forrásból tudja, Simicska arra adott utasítást, Orbán Viktort és családját kell ezentúl támadni a Magyar Nemzetben. A Népszabadságnak egy Simicskát jól ismerő forrás azt mondta, tévedés azt hinni, hogy a vállalkozó elvesztette a “totális médiaháborút” Orbán Viktorral szemben. “Nyílt sisakkal harcol. Akkor is pontosan tudta, mit beszél”, amikor a miniszterelnököt szidalmazta. Egy másik, az újságnak név nélkül nyilatkozó forrás szerint Simicska politikailag veszélyes lehet Orbánra, és akár 60-80 képviselőt is “kiszabadíthatna” a kormányfő mögül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik