Pénzügy

Simicska 100 milliót adott Liszkaynak

Simicska-Lajos-cimlapon(210x140).jpg (simicska lajos)
Simicska-Lajos-cimlapon(210x140).jpg (simicska lajos)

Simicska Lajos 100 millió forintért vásárolta ki Liszkay Gábort, az általa árulónak nevezett főszerkesztőt a médiavállakozásából.

Simicska Lajos 100 millió forintért vásárolta ki Liszkay Gábort a médiavállakozásából – olvasható a magyarnarancs.hu-n. Liszkay a Nemzet Kft-ben lévő részesedését ada el 100 millióért a Pro-Aurum Zrt.-nek, Simicska Lajos egyik cégének.

Nem vágja földhöz

Simicska Lajos a Közgép csoport egyik tulajdonosa, évente 2-4 milliárd forintnyi osztalékot vesz fel innen. Egyik érdekeltsége, a köztéri reklámokkal foglalkozó Publimont 2012-ben 1,8 milliárd forint nyereséget termelt, a pénz nagy részét osztalék formájában ki is fizették a tulajdonosoknak. A Publimont többségi tulajdonosa a Neo-Met, amely Simicska Lajos, felesége és a Pro-Aurum tulajdonában van. Utóbbi cég fizette ki Liszkayt. 

Simicska médiabirodalmának az új, 5,3 százalékos egykulcsos adóval, becslések szerint 1,3 milliárd forintot kellene fizetnie. Korábban,az RTL Klubra szabott sávos rendszerben, 650 millió forintot fizetett volna. 2013-ban csak a Lánchíd Rádió volt veszteséges, Simicska többi cége az adónál jóval több nyereséget realizált 2013-ban.

Kapsz érte valami lét

Simicska a Magyar Narancsnak azt mondta, hogy lényegében arra kérte Liszkayt, hogy amennyiben lemond, adja el a Nemzet Kft.-ben lévő tulajdonrészét. “Mondtam neki, hogy rendben, lemondhat, de akkor el kell adni. Kapsz érte valami lét, azt megkapod és baszd meg. Nem volt ellenvetése” – mondta Simicska.

Innentől így folytatódik az interjú:

SL: Kineveztem az új ügyvezetőt és a főszerkesztőt, és a dolog el volt rendezve. Az árulóknak szevasz, akit kell még, azt kibaszom, mostantól csak a saját embereimre támaszkodom. Ez így rendben van önnek?

MN: Mennyit fizetett Liszkaynak a részesedéséért?

SL: Mit tudom én. Na jó, várjon, megmondom, mindjárt utánakérdezek. (…) 100 millió körüli pénzt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik