Belföld

Korrupcióval és zsarolással vádolják Farkas Flóriánt

A Lungodrom elnöke szerint Farkas Flórián fenyegetése miatt lett határozatképtelen az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közgyűlése, ahol 600 millió forint uniós támogatás elköltéséről szerettek volna többet megtudni a képviselők – írja az Index.

A rendkívüli gyűlésre kelleténél jóval kevesebben mentek el, de akik ott voltak szitkozódtak és kántálták a 600 milliót. Vajda László, az Országos Lungodrom elnöke szerint azért voltak olyan kevesen, mert Farkas Flórián múlt pénteken megszavaztatta az emberekkel, hogy ne menjenek el. Emellett azt is állítja, hogy a rendkívüli közgyűlés előtt Farkas megfenyegette azokat, akik elmennek: „Még azt is megnézem, ki mennyire emeli fel a kezét” – idézte Farkast.

Az Index cikke szerint emellett Vajda arról is beszélt, hogy az előző ORÖ-elnök azzal is megzsarolta a résztvevőket, hogy úgy fogja kötni a szerződéseket az emberekkel, hogy elmennek-e vagy sem a közgyűlésre.

Vajda egy rendkívüli bizottság felállítását kezdeményezte, amely kivizsgálja a visszaéléseket.

Dancs Mihály, a Roma Polgárjogi Mozgalom vezetője szerint „cigánygyerekek ezrei éheznek, ők meg havi ötszázezerért bérelnek autót. Felhívtuk a céget, hogy autót szeretnénk bérelni, ők meg azt mondták, nem is foglalkoznak ilyesmivel”.

Korábban az LMP-s Hadházy Ákos a blogján hívta a figyelmet arra, hogy az Országos Roma Önkormányzat 600 millió forintot kapott “Híd a munka világába – Szociális szövetkezetek” TÁMOP-os uniós projektből. A politikus szerint a pénz elköltése korrupció gyanúját veti föl. Hadházy szerint a pénzből 28,7 millióért béreltek autókat fél évre, 31 millióért vettek irodabútorokat, 26 millióból újították fel az irodát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik