Belföld

Hadijelentés Simicska lövészárkából

Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )
Magyar Nemzet (Magyar Nemzet, Hír tv, Lánchíd rádió, )

Helyszíni beszámoló a Hír TV-ből. Puskaporos hangulat, döbbenet, könnyek.

A Hír TV aulájában pénteken mindenki megrendülten hallgatta a vezérigazgató asszonyt, Korda Juditot. Azt mondta, teljesen sokkolta az egész, nem számított Szikszai lemondására. Nyugtatott mindenkit. Van, aki szerint könnyes is volt az arca – de névtelen forrásunk ezt nem látta. Ugyanakkor úgy látja, teljes a bizonytalanság, még a vezető beosztású emberek is csak találgatnak. Az biztos, még soha nem volt ilyen feszült a hangulat a folyosókon. Senki nem tudja, mit hoz a jövő.  

A nyílt háború legjobban az igazi Orbán fanokat rendítette meg. Simicska azt mondta, kirúg minden Orbánistát. “Mindenki azt találgatja, hogy meddig megy el. Kirúgja a nem vezető beosztásban lévő Fidesz fanokat is? Vannak nyilván olyanok is, akiknek Simicskához hasonlóan elegük van Orbánból, de szerintem még mindig kisebbségben vannak. Szóval a nagy kérdés: mekkora tisztogatás lesz? Vagy lesz-e egyáltalán” – közölte a névtelenséget kérő hírtévés.  

Szerinte január 19-én – amikor az M1 hírtévévé alakítása miatt volt értekezletük – Szikszai még lelkesítő beszédet mondott arról, hogy “még mindig mi vagyunk a HírTV, nagy a szakmai tapasztalatunk, amit nem könnyű behozni”. Érezhető volt, hogy tartanak az M1-től, de Szikszai akkor még nem úgy beszélt, mint egy lemondani készülő vezető. Azóta történhetett valami.

Belülről nem látszik reálisnak a 180 fokos fordulat. “Az elmúlt hónapokban már eleve kritikusabb kezdett lenni a tv, csomó olyan anyag lemehetett, ami addig nem. Szikszai még mondta is, hogy használjuk ki a különleges helyzetet, hogy “nem csörög a telefon”. Forrásunk a jelenlegi újságírói gárdával nem tartja elképzelhetőnek, “hogy mostantól kivont karddal kell nekimenni a kormánynak. Szóval teljes a bizonytalanság”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik