Gazdaság

Rogán: nem biztos, hogy kiterjesztjük a reklámadót

rogán (rogán)
rogán (rogán)

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője az ATV Egyenes beszéd című műsorában nyilatkozott a pénteki, Simicska Lajoshoz és médiabirodalmához köthető eseményekről.

Rogán szerint itt egy konkrét gazdasági érdeksérelemről van szó “a reklámadó esetleges változása miatt, és senki nem szokott örülni, ha adót kell fizetnie” – írta az Index.

Rogán nem kommentálta a mai vezetők felmondását, de felhívta a figyelmet, hogy nem kommentálták például a HVG főszerkesztőjének távozását sem.

“Személyes indokból, haragból fakadó vádakat soha nem szabad magunkra venni, se kommentálni” – mondta. Rogán szerint most nyugalom kell a kormány részéről is.

Rogán az interjúban többször is elmondta, hogy csak úgy változtatnak a törvényeken, hogy előbb meghallgatják a résztvevők véleményét is.

A riporter megkérdezte, mit szól ahhoz, hogy Bayer Zsolt egy publicisztikában állította, hogy a Fidesz nem létezne Simicska Lajos nélkül, amire Rogán azt felelte: “nem olvastam”.

Rogán szerint van reklámadó az EU más országaiban is. “Arról, hogy jó-e így a reklámadó, a szabályozás mikéntjéről hajlandóak vagyunk tárgyalni a felekkel, leülünk, és megbeszéljük” – jelentette ki.

Amikor szóba került, hogy a reklámadó az útadó után a második adó, amiben módosítaniuk kell az eredeti tervekhez képest, azt mondta: “Bocsánatot kérek, de szerintem ez a dolgok természetes rendje, az lenne a rossz, ha mi ragaszkodnánk a dolgainkhoz. Leülünk, változtatunk” – mondta.

“Még egyáltalán nem biztos, hogy kiterjesztjük az adókat” – válaszolta Rogán egy olyan kérdésre, ami a változtatásokat részletezte volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik