Belföld

Nem működnek a vasúti jegyautomaták

máv automata (automata, máv)
máv automata (automata, máv)

Szerverhiba miatt a MÁV honlapját sem lehet elérni. Az internetes menetrend és az online jegyvásárlás viszont már működik.

Szerdán kilenc óra előtt leállt a MÁV internetes kiszolgálója, a szakemberek a szerver gyártóját is bevonva dolgoznak a hiba elhárításán – közölte a vasúttársaság az MTI-vel. Nem lehet elérni a MÁV és a MÁV-Start weboldalát, a menetrendkeresőt és az otthon nyomtatott jegyvásárlást viszont lehet használni az elvira.mav-start.hu címről.

A MÁV közölte, hogy a műszaki hiba miatt hosszabb sorban állás várható a jegypénztáraknál, ezért a lehetőségekhez mérten több pénztárt nyitnak ki. A pályaudvarokon kívül a V. kerületben, a József Attila u. 16. szám alatt is lehet jegyet váltani.

Azokon az állomásokon, ahol nincs pénztár és a jegykiadó automata sem működik, a felszállók pótdíj nélkül vehetnek jegyet a vonaton. Akik már az interneten megváltották jegyüket, de még nem nyomtatták ki a jegykiadó automatából, a jegy nélkül is felszállhatnak a vonatra. A jegyvizsgálónak meg kell adniuk e-mail címüket és a vásárlás időpontját, amelynek alapján a jegyvizsgáló utasleadási lapot állít ki. Ezzel utólag igazolható az utazásra való jogosultság.

A leállás időszakában az interneten vásárolt nemzetközi jeggyel utazók – ha még nem vették át menetjegyüket – csak új jegy váltásával kezdhetik meg az utazást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik