Belföld

Hova lett Mészáros Lőrinc Audija?

meszaros-lorinc(210x140).jpg (mészáros lőrinc)
meszaros-lorinc(210x140).jpg (mészáros lőrinc)

Eltűnt a felcsúti polgármester tízmilliós autója. Vagyonnyilatkozatából még azt is gondolhatnánk, hogy gyalog kénytelen járni.

Már nem szerepel Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester vagyonnyilatkozatában az az Audi A5-ös, ami novemberi bevallásában még benne volt – fedezte fel a Bors. A típus ára újonnan 9,6 millió forinttól indul, de felszereltségtől függően 30 millióba is kerülhet.

Mészáros nevén korábban volt egy Mercedes terepjáró és egy Mercedes kisteherautó is, most azonban papíron nincs semmilyen járműve. A napilap megkereste a polgármestert, hogy milyen járművel közlekedik a hétköznapokban és mi történt az Audival, de egyelőre nem érkezett válasz.

A vagyonnyilatkozatból egyébként kiderül, hogy Mészáros tavaly október óta 80 millió forint spórolt pénzét elköltötte takarékbetétjéből, ami így 620 milliósra apadt, viszont tavaly 1,027 milliárd forintot vett ki a cégéből.

Mészáros vagyonosodása azért érdekes, mert 2011-ben még alig húszmilliós megtakarítása volt, cégéből tízmilliós osztalékot vett ki. Orbán Viktor falujának polgármestereként a gázszerelő Mészáros meghúszszorozta pénzét és tömérdek földet is megszerzett.

Az biztosnak látszik, hogy a milliárdos polgármester Audi helyett most malacokban utazik: hatszázmilliós beruházással újabb sertéstelepet nyit, ahol 12500 állatnak lesz hely, emellett saját áruházláncot is létrehozna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik