Belföld

Malacokban utazik Mészáros Lőrinc

malac (malac, )
malac (malac, )

Hiper-mega-giga sertésfarmot épít a felcsúti polgármester Fejér megyében.

Tizenkétezernél is több állatot tarthatnak majd azon a hatalmas sertésfarmon, amit Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármesterének cége alakít ki Csákvár és Vértesboglár között. Novemberben személyesen Orbán Viktor adta át jóbarátja Alcsútdoboz mellett található mangalicatelepét. Akkor Mészáros lánya, aki a Búzakalász 66 Felcsút Mezőgazdasági Kft. ügyvezetője, már utalt arra, hogy a 350 milliós beruházás után terveik közt szerepel egy sertéstelep-felújítás 600 millió forint saját forrásból.

A Magyar Narancs azt írja: ottjártukkor már dolgoztak az új sertésfarmon. A csaknem 63 ezer négyzetméternyi területen fekvő épületekben Mészáros cége összesen 12500 sertést tarthat majd. A múlt héten több hír is megjelent a felcsúti polgármester terjeszkedéséről, tavat vásárolt Bicske közelében, egy másik értesülés szerint szállodát és éttermet is, emellett saját áruházlánc létrehozásán is ügyködik.

Az új sertéstelepet az egykori Csákvári Állami Gazdaság ingatlanán fejlesztik, amit még 2014 nyarán vett meg Mészáros Lőrinc cége, de a cégjegyzékbe csak október 22-én jegyezték be, mint a Búzakalász 66 Kft. fióktelepét. A Magyar Narancs értesülései szerint Mészáros Lőrinc nem akarta, hogy az önkormányzati választás előtt kiderüljön beruházási szándéka, mert az nem tett volna jót a kampányának.

Talán nem véletlen, hogy a Búzakalász 66 Kft. megvásárolhatta a sertéstelep ingatlanát a Csákvári Mezőgazdasági Zrt.-től, mert jó kapcsolatot ápol az utóbbi társaság tulajdonosi körével. Az állami földbérleti pályázatokon mindketten rengeteg földet nyertek el. A sertéstelepein megtermelt áru egy részét biztosan lesz hol eladnia Mészárosnak: Alcsútdobozon van egy boltja, ahová az önkormányzat úgy terelte a településen lakó időseket, hogy az egyik karácsonyi ajándékutalvány csak ott volt beváltható. Most pedig kiderült, hogy a Búzakalász 66 Kft.-nek van egy sokkal nagyobb húsboltja is Székesfehérváron, a belvároshoz közel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik