Belföld

LMP: A kormány szüntesse meg a letelepedési kötvényeket!

A Lehet Más a Politika (LMP) szerint a Rogán Antal által végigvitt letelepedési kötvény nem több, mint „átláthatatlan pénzszórás offshore cégeken keresztül".

A párt közleménye szerint a letelepedési kötvényekkel eddig „60 milliárd forint körüli összeget kaszáltak átláthatatlan hátterű offshore cégek”. Szerintük a szabályozás úgy lett kialakítva, hogy az elsősorban ne az államnak, hanem a közvetítő cégeknek legyen kedvező, ezért állításuk szerint „joggal merül fel a gyanú”, hogy az egész modell célja „Fideszes politikusok magánvagyonának gyarapítása offshore cégek hálózatán keresztül.” A párt emlékeztet: az Alaptörvénybe is bekerült, hogy közpénz nem kerülhet offshore cégekhez.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy míg a hazai kis- és középvállalkozások bevételük nagy részét adó formájában befizetik az államnak, addig „néhány Rogán Antal által kiválasztott átláthatatlan cég úgy zsebel be tízmilliárdokat, hogy egy fillért sem adózik utána.”

Ahogyan korábban hírt adtunk róla: nemrégiben Szelényi Zsuzsanna, az Együtt parlamenti képviselője jelentette be, a letelepedési kötvényekről szóló jogszabály hatályon kívül helyezését kezdeményezi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik