Belföld

Eltörölnék a letelepedési kötvényt

szelenyi(210x140).jpg (szelényi)
szelenyi(210x140).jpg (szelényi)

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt parlamenti képviselője kezdeményezi a letelepedési kötvényekről szóló jogszabály hatályon kívül helyezését.

Kapcsolódó cikkek

Az ellenzéki politikus szerint “a bevándorló ellenes hangulatkeltés helyett azonnal fel kell függeszteni a letelepedési kötvények árusítását, mert a kötvény a jogbiztonságot és Magyarország biztonságát is fenyegeti”. 

Az Orbán-kormány 2012 végén tette lehetővé, hogy pénzért bárki letelepedési jogot kapjon Magyarországon. “A kötvények olyan személyeknek és cégeknek biztosítanak pénzért letelepedési lehetőséget hazánkban, és szabad utazást az Európai Unió tagországaiba, akikről a magyar hatóságok semmilyen információval nem rendelkeznek” – tudatta az Együtt.

A párt közleménye szerint a kötvények árusítását ráadásul “különböző, többek között a Kajmán-szigeteken bejegyezett, offshore hátterű cégek végzik. Azaz könnyen elképzelhető, hogy annak árusításán a kormányhoz közel álló gazdasági érdekkörök gazdagodnak. Magyarországnak nem éri meg, hogy a fideszes urizálás folytatása miatt nemzetbiztonsági kockázatot vállaljon”.

Szelényi Zsuzsanna szerint Magyarországot és Európát nem a hazájukból elüldözött földönfutóktól kell védeni, a kormánynak a valódi „gazdasági bevándorlók” ellen kell fellépnie, akikről az államnak – azonkívül, hogy ki tudják fizetni az offshore cégeknek a megfelelő mennyiségű összeget – semmilyen információja nincsen, azaz bárkik lehetnek. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik