Belföld

Kilenc éve nem fizet a biztosító a megrokkant férfinak

A balesetet szenvedett férfiről orvosszakértői vélemény állapította meg, hogy 80 százalékos rokkant, a biztosító viszont csak jelképes összeget fizetett neki, és többet nem is hajlandó.

Kollégája autójában utazott Varga MIklós (49), amikor szemből egy Suzuki beléjük csapódott: mindkét kocsi sofőrje és a Miklós mellett ülő utas is szörnyethalt. A férfi minden porcikáját csavarok tartják össze, jobb lábát bármikor amputálhatják, ám a suzukis biztosítója és Miklós között kilenc éve megy a huzavona. A Blikk cikke szerint arra hivatkoznak, hogy a férfi állapotában nincs úgynevezett végállapot. Varga Miklóst ugyanakkor tizennégyszer műtötték meg, de még így sem biztos, hogy nem amputálják a lábát, és csakkét mankóval képes járni.

“Újabb és újabb beadványokkal támadja meg a biztosító az ügyfelem követelését. Annak ellenére, hogy szakvélemények igazolják a férfi kárát, a biztosító semmilyen elfogadható ajánlatot nem tett, és egyelőre peren kívül sem hajlandó megegyezni – vázolta a helyzetet a család ügyvédje, dr. Ikanov Gábor, aki tavaly vette át Miklós ügyét. – A kötelező biztosításnak minden anyagi kárt meg kellene térítenie, ami ebben az esetben több tízmillió forintra rúg” – írja a lap, ami megkereste a biztosítót is, de onnan nem érkezett válasz a kérdésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik