Belföld

Elővenné Rogánt az Együtt

szelenyi(210x140).jpg (szelényi)
szelenyi(210x140).jpg (szelényi)

A költségvetési bizottság előtt számoltatnák el a frakcióvezetőt az offshore cégek által értékesített letelepedési kötvények ügyében.

Az elmúlt napokban egyértelművé vált, hogy a Rogán Antal által kezdeményezett letelepedési kötvény-bizniszből ismeretlen tulajdonosi hátterű offshore cégek hatalmas nyereségre tesznek szert – közölte Szelényi Zsuzsanna országgyűlési képviselő. Ezért kezdeményezi, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottsága hallgassa meg a fideszes frakcióvezetőt, valamint az Államadósság Kezelő Központ és a Bevándorlási Hivatal vezetőit az ügyben.

Szelényi szerint a letelepedési kötvények kérdését korrupciógyanú lengi körül, a tisztánlátás nemcsak pénzügyi, de nemzeti érdek is.

Rogán azzal próbálta hárítani a kritikákat, hogy felvetette: az ellenzéki pártok azért kaptak hirtelen ilyen nagy erőre, mert „sikeres” a program, ötszázmillió eurót meghaladó olcsó forrást és húszmilliárd forintnyi kamatnyereséget hozott az államnak. Nem szándékoznak változtatni a programon, mely szerinte átlátható és csak bevétele van belőle az államnak.

Csütörtökön megírtuk: nagyjából úgy jön ki az állam az üzletből, mintha évi 2,5 százalékot hozó euró-államkötvényt adnánk el, míg ha egyszerűen a piacról finanszíroznánk magunkat, egy ötéves eurókötvényre csak két százalék körüli hozamot kellene fizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik