Belföld

Telexre és faxra költöttek milliókat Rogán polgármestersége alatt

Rogán Antal polgármesterségének első évében 173 millió forintot költött a belvárosi vagyonkezelő faxkészülékek javítására, telexküldésre és egyéb technikai eszközökre.

Az atv.hu kiderítette, hogy az MSZP-s Steiner Pál polgármestergésének utolsó évében 153 millió forint ment el számítógépek, fénymásolók és faxok javítására, telefonálásra és telexküldésre a vagyonkezelőnél. Rogánnál csak a számítógép-javítás költsége 144 millió volt 2007-ben. Érdekes, hogy 2012-re az általános karbantartásra 13 milliót fordítottak, internetezésre pedig 8 millió forintot.

Ebből “akár az is következhet, hogy az önkormányzat cégénél a Rogán-éra második felére sikerült megfogni az elszabadult költségeket – de az is, hogy a Steiner-Rogán váltás körüli években eszement költekezés tombolt. A kérdés csak az, hogy ha így van, akkor az önkormányzat és a cég miért nem büszke az elért eredményekre, illetve van-e felelőse a korábbi évek (a fentiek alapján jelentős és feleslegesnek tűnő) túlköltésének” – írják a cikkben.

A részleteket a belvárosi vagyonkezelő honlapjáról lehetne megtudni, azonban az oldalon ez a felirat fogadja látogatót: “A weboldal átmenetileg szünetel”.

Belváros-Lipótváros Önkormányzata az alábbi közleményt juttatta el a Hír24 szerkesztőségéhez az üggyel kapcsolatban:

“A Steiner Pálék által megválasztott vezérigazgató mandátuma 2007 május 31-ig szólt, 2007 június elsejétől lépett hivatalba az új vezérigazgató. Hat darab informatikai szerződést talált, melyek további fenntartását nem tartotta indokoltnak. Ezen határozott idejű szerződések azonnali felmondása mellett strukturális átalakításokat eszközölt a cégnél. Az eredmény meg is látszott, mert 2008 év végére jelentősen csökkentek az informatikával kapcsolatos költségek.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik