Belföld

“Kancsalul látó külföldiekről” beszélt Orbán

orbán beszédet tart (orbán viktor)
orbán beszédet tart (orbán viktor)

A parlamentben is felbukkannak ellenpéldák arra, hogy okos és tehetséges nép vagyunk – mondta a miniszterelnök a diákolimpikonok és tanáraik kitüntetési ünnepségén.

Orbán Viktor az Országházban megtartott rendezvényen azt mondta: legyen szó egy diák, egy vállalat vagy éppen egy nemzet sikeréről, mindig elmondható, hogy nincs kiváló teljesítmény olyan összefogás nélkül, ahol mindenki pontosan teljesíti saját feladatát.

„Mi, magyarok azt tartjuk magunkról, hogy okos és tehetséges nép vagyunk. Az időről időre ebben a Házban is felbukkanó ellenpéldák sem törik meg ezt a közmegegyezéses önértékelést. Érdekes módon a bennünket oly gyakran kancsalul látó külföldiek e tekintetben hasonlóképpen vélekednek rólunk” – mondta. Azt is hozzátette, hogy „nem földtől elrugaszkodott az a gondolat”, hogy a jelen lévő diákok közt ül egy új Neumann János, Szent-Györgyi Albert vagy Rubik Ernő.

A beszéd után Orbán és Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár közösen adott át elismeréseket a biológiai, csillagászati és asztrofizikai, filozófiai, fizikai, földrajzi, informatikai, kémiai, valamint matematikai diákolimpián eredményesen szereplő tanulóknak és felkészítő tanáraiknak.

MTI / Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik