Belföld

Orbán zürichi kitérője – kitérő választ kaptak

Orbán Viktor repülőtéren (orbán viktor, repülőtér)
Orbán Viktor repülőtéren (orbán viktor, repülőtér)

Az Együtt nemcsak a költségekre kíváncsi, hanem arra is, mi indokolta az utat. A Miniszterelnökségnek 17 nap alatt nem sikerült kiszámolnia az összeget.

Szigetvári Viktor és Szabó Szabolcs, az Együtt politikusai ismét közérdekű adatigényléssel fordulnak a Miniszterelnökséghez. Ki akarják deríteni, mennyibe került az adófizetőknek, hogy Orbán Viktor a párizsi tragédiára emlékező menetben való részvétel után hazaúton bérelt magánrepülőgéppel megállt Zürichben is – közölte az ellenzéki párt.

A Miniszterelnökségtől Vidoven Árpád közigazgatási államtitkár annyit válaszolt az Együtt kérdésére, hogy adatot szolgáltatni nem áll módjában, mivel az úttal kapcsolatos költségelszámolások jelenleg még folyamatban vannak.

Az Együtt megdöbbentőnek tartja, hogy a Miniszterelnökség 17 nap alatt nem tudta kiszámolnia, mennyibe került a miniszterelnök zürichi kitérője. Egy normális országban egy ilyen egyszerű kérdésre ennyi idő alatt, bizonyára tudnának válaszolni. A párt nem feltételezi, hogy a Miniszterelnökség számára kínos lenne megmondani az igazságot, de nem fogja hagyni, hogy az ne derüljön ki. A közérdekű adatkérésüket ismét beadják, hátha ezúttal választ is kapnak rá. A költségek mellett továbbra is kíváncsiak arra is, milyen halaszthatatlan államügy miatt volt indokolt a zürichi kitérő – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik