Belföld

Cudar idő: figyelmeztetés adtak ki

Köd (köd)
Köd (köd)

Tartós sűrűs köd várható a fél országban ma, a hőmérséklet napközben sem nagyon megy 0 fok fölé. Csütörtöktől sok csapadék várható, de nem mindenhol havazás.

Tíz megyére és a fővárosra figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint Budapesten kell készülni arra, hogy tartósan megmarad a köd, és csak pár száz méteres lehet a látótávolság.   

Forrás: met.hu

Szerdán néhány órás napsütés elsősorban nyugaton és északkeleten várható. Számottevő csapadék nem valószínű, de néhol lehet hószállingózás. Az ország nagy részén mérsékelt marad a légmozgás, csak északnyugaton élénkül meg estétől a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 7 és 0 Celsius-fok között alakul, de a tartósabban derült, havas vidékeken ennél hidegebb lesz. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 3 fok között várható – derül ki az OMSZ előrejelzéséből.

Csütörtökön megnövekszik a felhőzet, legfeljebb a déli területeken lehet szűrt napsütés. A hozzávetőleg a Nagykanizsa-Miskolc vonaltól északnyugatra várható csapadék; havazás, dél felé haladva egyre inkább havas eső, eső várható. A déli szél sokfelé megélénkül, egy-egy erős széllökés az Észak-Dunántúlon lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -6 fok között, a havas, kevésbé felhős helyeken -10 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között valószínű.

Pénteken is túlnyomóan borult lesz az ég, legfeljebb este északnyugaton vékonyodhat el a felhőzet. Sokfelé várható csapadék; eső, majd délutántól a Dunántúlon egyre nagyobb területen havas eső, hó. A déli, délkeleti szél többfelé erős, a Dél-Alföldön viharos lesz. A Dunántúlon a szél délutántól északira, északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 11 fok között alakul, a 0 fok közeli hőmérséklet északnyugaton, a 10 körüli a Dél-Alföldön lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik