Belföld

Csütörtökön kibukhat a pécsi közgyűlésből Fodor Ibolya

Egy szocialista képviselő élt összeférhetetlenségi indítvánnyal, amiről csütörtökön dönthetnek a pécsi képviselők.

Az ellenzéki tüntetőket lehazaárulózó, az RTL Klub riporterét majomnak nevező, sikkasztásért felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt és egyéb botrányairól elhíresült Fodor Ibolya ellen Gulyás Emil képviselő adta be az indítványt – írta meg a Pécsi Stop. Az MSZP helyi politikusa a lapnak elmondta, egy képviselő összeférhetetlenségi okai a korábban hatályos törvényekben jobban ki voltak fejtve. “Ám Fodor ügyei, az, ahogy ahogy ezeket eltitkolta, és ahogy viselkedik megválasztása óta szerinte bőven kimeríti a méltatlanság fogalmát. – Fodor méltatlanná vált a képviselői posztra, ezért indítványoztam, hogy a képviselő-testület fossza meg mandátumától” – mondta Gulyás.

Az eljárással kapcsolatban fontos tudni, hogy egy ilyen indítvány csak a szakbizottságon át kerülhet a közgyűlés elé. A javaslatról először tehát a bizottságban kell többséget kapnia, majd ha ez megvan, és a közgyűlés napirendjére tűzi, akkor szavazhatnak róla a képviselők. Fodor Ibolya lemondatása esetén bíróságra mehet. 

Ezzel kapcsolatosan Tóth Bertalan, az MSZP országgyűlési képviselője úgy nyilatkozott: “Csak reménykedni lehet abban, hogy a Fidesz is jobb belátásra tér, és maga Fodor sem ássa mélyebbre magát erkölcsileg, és nem próbálja meg mondjuk valamelyik szomszédos megye törvényszékén bizonygatni, hogy igenis alkalmas képviselőnek”.

A Fodor Ibolya lemondatásával kapcsolatos lehetséges forgatókönyveket a cikkben olvashatja el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik