Belföld

Rengeteget költött a sztárdizájnerre a közmédia

Miközben 177 embert kirúgnak a közmédia átalakításával, 30 millióért bízták meg a BBC és az Al Jazeera sztárdizájnerét – írja a hvg.hu.

Mint az korábban kiderült közmédia átalakításával az M1 hírtévévé változik. Az arculatváltáshoz pedig a BBC és az Al Jazeera hírműsorainak látványvilágát kialakító Simon Jagót nyerték meg. A hvg.hu adatigénylés keretében megtudta, hogy a világhírű dizájner, illetve cége a Jago Design Ltd. az MTVA 4-es hírstúdiójának tervezéséért (ezt takarja az M1 megújulása) 29 153 500 forintot kap.

Miközben a gazdasági ésszerűsítésre hivatkozva 177 dolgozótótól válik meg a MTVA, nem mindenkinek kell attól tartania, hogy a racionalizálás eléri. Egy kevésbé nézett sorozatot például szerintük ésszerű folytatni. A Kálomista Gábor cége által gyártott, átlagosan 4,7 százalékos nézettséget magáénak mondó Munkaügyekre ugyanis nem sajnálták a 243,9 millió forintot.

Emellett pedig még folytatódik az ország kisebb kereskedelmi rádióinak hírblokkjainak közmédiás letarolása is – derül ki a hvg.hu cikkéből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik