Belföld

„Mennyit érhet Vida Ildikó háza, ha már 1996-ban 150 millió forint jelzálogjogot jegyzett be rá egy bank?”

Vida-Ildiko(210x140).jpg (Vida Ildikó)
Vida-Ildiko(210x140).jpg (Vida Ildikó)

A kérdést Juhász Péter feszegeti Facebook-oldalán.

Az Együtt – lassan belvárosi ingatlanszakértőnek tekinthető – politikusa szerint az ingatlan értéke „közelít a félmilliárdhoz”. A politikus becsléséhez a ház fotóját is közzétette. „Szerencsére szinte biztos, hogy nem korrupciós pénzből származik, mert 2 nappal a hivatalba iktatása után vette” – teszi hozzá, jelezve, hogy korábban Vida Ildikó csak három évig volt APEH-elnök, ennyi idő alatt nem jöhet be ennyi pénz.

„A magyarázat nyilván az, hogy Simicska Lajos cégei ilyen jól fizetik meg az alkalmazottaikat. Nincs igaza az USA-nak, hogy kitiltották. Minden országban így él az adóhatóság elnöke, ez teljesen normális. Vagy nem?” – ironizál Juhász, akinek pártja néhány napja Vida Ildikó menesztését sürgette és felszólította Orbán Viktort, hogy hozza nyilvánosságra az Egyesült Államokból kitiltottak névsorát. 

A Külügyminisztérium lezártnak tekinti a kitiltási ügyet, a Liberálisok szerint azonban a kormánynak a közvélemény előtt kell tisztáznia, mi történt, mi történik a NAV vezetőségében. A NAV ugyanakkor a minap az Átlátszót perelte be jó hírneve megsértése miatt, majd Horváth András volt NAV-ost jelentette fel Vida Ildikó ugyanezért. A korrupcióellenes szövetség alapítója azt mondta, az ellene kezdeményezett eljárás kapcsolódik a kitiltási botrányhoz, mások is számíthatnak perekre.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik