Belföld

Hófúvással érkezik a tél szombaton

Hét megyére adtak ki figyelmeztetést szombatra, míg péntekre még négy megyére van érvényben citromsárga veszélyjelzés.

Veszprém és Fejér megyében hófúvás, havazás és a széllökések miatt adtak ki figyelmeztető előrejelzést, míg Somogy, Vas és Zala megyében csak a széllökések, Komárom-Esztergom megyében pedig a havazás miatt lesz veszélyes az időjárás szombaton – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat oldaláról.

Pénteken Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében van érvényben elsőfokó figyelmeztetés a széllökések miatt.

Az éjszaka második felétől a Dunántúl északnyugati és középső részén az eső havas esőbe, majd egyre többfelé havazásra vált. A hegyvidéki területeken megmaradó hó várható. Tapadó hó valószínű.

Szombaton az északi szelet a Dunántúl középső és nyugati, északnyugati részén több helyen kísérik viharos széllökések, a legerősebb széllökések elérhetik a 70 km/h-t. (Hajnalban még északkeleten is lehet néhol viharos széllökés, majd ott jelentősen mérséklődik a szél.)

A Dunántúlon több helyen várható napközben havazás, de a talajon ez sokfelé olvadni fog. 5 cm-t meghaladó hó a Dunántúl középső és északkeleti részének magasabban fekvő területein valószínű. Többnyire tapadó hó várható.
A Dunántúl középső, északkeleti részén a magasabban fekvő területeken a viharos északi szél helyenként hóátfúvásokat okozhat.

Szombaton a Fővárosi Közterület-fenntartónál ismét életbe lép a legmagasabb, hármas készültségi fokozat. Az időjárás függvényében a társaság mintegy 90 téli célgéppel vonul ki, hogy szükség esetén mentesítse a síkosságtól a budapesti fő- és közösségi útvonalakat, elősegítve ezzel a balesetmentes közlekedés feltételeit. Emellett a rendőrség is figyelmeztetett, hogy a határátkelőknél fennakadás lehet az időjárás miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik